Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Exponente ale expresionismului abstract, evidențiate într-o expoziție londoneză
montage, gazelli art house

Exponente ale expresionismului abstract, evidențiate într-o expoziție londoneză

Helen Frankenthaler, Nancy Grossman, Grace Hartigan, Lilly Fenichel, Perle Fine, Betty Parsons, Sonja Sekula, Yvonne Thomas și Michael (Corinne) West, artiste exponente ale expresionismului abstract, reprezintă subiectul expoziției „Montage”, deschisă la Gazelli Art House din Londra până în 10 iulie 2024.

Expoziția prezintă modul în care principiile expresionismului abstract au fost aplicate tehnicii colajului.

Un periplu excepțional al expresionismului abstract, „Montage” oferă o explorare inteligentă a genului prin intermediul unei abordări curatoriale axate pe asamblare, colaj și lucrări de artă care nu au fost realizate pe pânză, recunoscând și impactul profund al Europei asupra mișcării expresioniste abstracte americane.

perle fine collage, montage, gazelli art house london

„Supersonic Calm” (c. 1966), de Perle Fine (c) Gazelli Art House, Berry Campbell © A.E. Artworks

Punând în evidență artiști postbelici mult timp neglijați până în ultimele decenii, Gazelli Art House invită publicul să experimenteze un amalgam de voci artistice diverse care au definit o epocă. Pe fondul unei creșteri notabile a interesului pentru femeile artiste abstracte din secolul XX și în urma succesului înregistrat de Gazelli Art House cu expoziția „9th St. Club”, inspirată de cartea „Ninth Street Women” a lui Mary Gabriel, „Montage” oferă o perspectivă nouă, aprofundând mai mult practicile diverse ale femeilor în domeniul abstracției.

Foto: Gazelli Art House, Berry Campbell © A.E. Artworks