Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziția „An Explanation of Love” a artistei Dorina Mocan, vernisată la Stockholm
dorina mocanu

Expoziția „An Explanation of Love” a artistei Dorina Mocan, vernisată la Stockholm

Expoziția „An Explanation of Love‟, semnată de artista vizuală de origine română Dorina Mocan, a fost vernisată la sediul ICR Stockholm.

Artista Dorina Mocan a apreciat că vernisajul a fost o întâlnire cu ţara sa de origine.

„E o seară foarte specială în cariera mea. Acest moment deosebit al vernisării expoziției „An Explanation of Love” reprezintă, de fapt, o întâlnire cu ţara mea de origine.  Mi-am purtat țara în suflet toată viaţa şi, într-un fel, este prezentă şi în arta mea”, a mărturisit artista.

vernisaj icr stockholm

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, și Principele Radu, au fost prezenți la eveniment alături de personalități din lumea diplomatică și culturală a celor două țări.

„În această seară, suntem cu toţii aici pentru a onora munca unui artist născut în România. Faptul că expoziţia este găzduită de Institutul Cultural Român din Stockholm spune multe despre cât de mult este capabilă arta românească să construiască punţi între culturile europene şi despre cât de important este să continuăm să consolidăm legăturile dintre Suedia şi România, nu numai la nivel politic şi instituţional, ci şi în inima societăţilor şi comunităţilor noastre”, a precizat, în mesajul adresat invitaţilor, Majestatea Sa Margareta.

La eveniment au participat ambasadorul României în Suedia, Daniel Ioniță, și vicepreședintele Parlamentului, Kenneth Forslund.

Dorina Mocan s-a născut în orașul Târgu Mureș. Între anii 1965-1969, a studiat la școala de artă din orașul natal, iar apoi la Liceul de artă și muzică din Târgu Mureș. În 1973, artista a studiat la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. În 1981, s-a mutat în Suedia și de atunci a trăit și a lucrat în Upplands Väsby, Stockholm și Uttersberg.

Dorina Mocan a avut numeroase expoziții în Suedia, în țări precum Danemarca, Germania, Mexic, Norvegia, Coreea de Sud, Polonia, Anglia, China, Singapore. În 2017, pictorița a fost distinsă cu premiul III la concursul internațional de portrete „Portrait Now!” la Castelul Frederiksborg din Danemarca pentru lucrarea sa „Sara and her entourage”. Dorina Mocan este membră a Organizației Naționale a Artiștilor Vizuali și a Asociației Internaționale de Artă.

Expoziția „An Explanation of Love‟ va rămâne deschisă, la sediul ICR Stockholm, de luni până vineri, între orele 11.00-16.00, până pe 24 martie.