Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziţia care prezintă influenţa pe care arta franceză a avut-o asupra lui Walt Disney va fi deschisă la Londra, la începutul lui aprilie
Leagănul, Fragonard

Expoziţia care prezintă influenţa pe care arta franceză a avut-o asupra lui Walt Disney va fi deschisă la Londra, la începutul lui aprilie

“Inspiring Walt Disney” va putea fi admirată din 6 aprilie până pe 16 octombrie, la the Wallace Museum şi va fi adusă de la the Metropolitan Museum of Art, notează The Guardian.

Evenimentul explorează fascinaţia lui Walt Disney faţă de Franţa şi cultura franceză şi maniera în care a inclus opere de artă din acest mediu în filmele sale de animaţie. Dovadă sunt desenele, mobila şi porţelanurile ce vor fi expuse în acest context.

Expoziţia este, de asemenea, rezultatul documentării vizitelor lui Disney în Franţa şi a modului în care el a descoperit basmele franceze, care se pare că i-au hrănit dorinţa de a aduce la viaţă obiecte de uz casnic, în filmele sale fantastice.

Alături de cele 120 de lucrări legate de arta animaţiei vor mai fi prezentate şi aproximativ 30 de obiecte rococo.

Printre acestea se regăseşte şi pictura “Leagănul”, de Jean-Honoré Fragonard, care a inspirat scene din “Frumoasa şi Bestia” (1991) , “Tangled – O poveste încâlcită”  (2010) şi “Frozen – Regatul de gheaţă” (2013). De altfel, lucrarea “Leagănul” va fi prezentată pentru prima dată, după ce a fost restaurată.

Credit foto: The Wallace Collection via The Guardian

Citiţi şihttps://curatorial.ro/arta/geniul-lui-fragonard-descoperit-dupa-restaurarea-lucrarii-sale-leaganul/