Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Expoziţia care prezintă măiestria lui Thierry Mugler, “Couturissime”, poate fi vizitată la Musée des Arts Décoratifs din Paris

Expoziţia care prezintă măiestria lui Thierry Mugler, “Couturissime”, poate fi vizitată la Musée des Arts Décoratifs din Paris

Aceasta este deschisă până pe 24 aprilie, anul viitor şi a fost produsă şi itinerată de către Montreal Museum of Fine Arts.

“Această importantă şi de neegalat expoziţie urmăreşte cariera lui Thierry Mugler, un artist unic, care a revoluţionat lumea modei, a artei haute couture şi a parfumului”, arată cei de la muzeul parizian, în prezentare.

De altfel, marchează întoarcerea lui Mugler la Paris, unde şi-a lansat cariera, acum aproape jumătate de secol. Pot fi admirate creaţii ready-to-wear, haute couture, costume de scenă, fotografii, filme şi obiecte sau înregistrări de arhivă care nu au mai fost făcute publice şi au fost realizate în perioada 1973-2014.

Couturissime” evidenţiază universul fascinant al lui Thierry Mugler şi intersecţiile sale cu lumea muzicii şi a filmului

Departe de a fi o retrospectivă clasică, expoziţia este un omagiu adus unei personalităţi emblematice şi multidisciplinare. Organizată în acte, asemenea unui spectacol de operă clasică, ea îmbină costume, proiecţii animate, fotografii şi muzică, pentru a crea diverse stări care să descrie numeroasele proiecte ale designerului.

În acest context nu lipsesc  fotografiile realizate de Mugler şi nici muzica lui George Michael, al cărui videoclip, “Too Funky” a fost regizat de designer, în 1991.

Defilările din show-urile lui Mugler au creat un adevărat fenomen şi au inclus vedete care şi-au asumat rolul de model, cu scenografie şi muzică special aranjate pentru ele. Printre acestea s-au numărat Diana Ross, Tippi Hedren şi Sharon Stone.

În “actul” final al expoziţiei sunt prezentate costumele realizate de artist pentru scenă, inclusiv cele pentru producţia “Macbeth” a Comédie-Française , prezentată la Festivalul de la Avignon în 1985.

Credit foto: Musée des Arts Décoratifs