Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Fotografii de Virgil Mleşniţă, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca
amurg

Fotografii de Virgil Mleşniţă, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Expoziţia de fotografie „Amurg”, de Virgil Mleşniţă, va fi vernisată pe 4 mai la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, informează instituţia de cultură.

Vizitatorii pot admira fotografiile până pe 15 mai.

„Amurg” este o selecție de fotografii din Maramureș adunate pe parcursul unei perioade de aproximativ 20 de ani

Selecția acestor imagini exprimă dorința fotografului de a depăși clișeele turistice, festiviste și fals nostalgice, în încercarea de a atinge un nivel vizual mai profund.

Întâlnirea directă, contactul personal, dialogul simplu, participarea constantă la momente importante din viața Maramureșului pot deschide calea spre o înțelegere mult mai bună a spiritului locului. Fotografia devine un demers aproape antropologic, unde abordarea clasică în alb-negru devine un mijloc de expresie esențial.

„Amurg” este o expoziție personală din mai multe puncte de vedere dar, înainte de toate, este o privire personală a unui maramureșean asupra maramureșenilor.

Virgil Mleșniță este absolvent al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, fiind traducător și fotograf independent.