Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziţia de sculptură „Infinite Folds”, de Barbara Chase-Riboud, va fi deschisă la Galeriile Serpentine
barbara chase riboud, curatorial

Expoziţia de sculptură „Infinite Folds”, de Barbara Chase-Riboud, va fi deschisă la Galeriile Serpentine

Expoziţia de sculptură „Infinite Folds”, de Barbara Chase-Riboud, va fi deschisă la Galeriile Serpentine din Londra, în perioada 11 octombrie, 2022 – 29 ianuarie, 2023.

Acest eveniment relevă munca de pionierat realizată de artistă în domeniul sculpturii, timp de şapte decenii şi include sculpturi monumentale şi schiţe.

Prima expoziţie personală semnată Barbara Chase-Riboud, în Marea Britanie

Aceasta s-a născut la Philadelphia, în 1939, dar a ales să trăiască la Paris. Expoziţia sa de la Londra include şi lucrări care nu au mai fost prezentate publicului.

Barbara Chase-Riboud este o inovatoare în arta sculpturii, iar multe din lucrările sale integrează texturi complet diferite: bronz sau aluminiu cu lână sau mătase ţesută sau împletită. Această combinaţie dă căldură operelor sale, deoarece materia rigidă se uneşte cu cea volubilă, moale.

Dar Chase-Riboud este cunoscută şi ca poetă şi autoare de texte de ficţiune pe teme istorice. A avut succes cu primul său roman de acest gen, „Sally Hemings”, în care explorează o relaţie de iubire între preşedintele american Thomas Jefferson şi o femeie aflată în sclavie.

Chase-Riboud a călătorit în lumea întreagă şi a realizat, de-a lungul carierei sale, monumente pentru eroi precum Malcolm X, Josephine Baker sau Cleopatra.

Credit foto: Barbara Chase-Riboud via Serpentine