Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziția „EGO Phagocytosis” a artistei Natalia Romanciuc, la Kulterra
romanciuc, kulterra

Expoziția „EGO Phagocytosis” a artistei Natalia Romanciuc, la Kulterra

Expoziția „EGO Phagocytosis” a artistei Natalia Romanciuc va fi vernisată la galeria bucureșteană Kulterra pe 16 martie, de la ora 19:00, și va putea fi vizitată până pe 23 aprilie.

Romanciuc – care abordează cu precădere tema maternității – va prezenta lucrări recente în prima ei expoziție din acest spațiu.

„EGO Phagocytosis” este una dintre cele mai importante narative artistice pe care artista o construiește după o serie de expoziții de grup din România și din străinătate. „Deși poate să fie ușor recunoscută după picturile de mari dimensiuni și interesul pentru corpul feminin, artista experimentează în diferite medii, care aduc împreună manifestul, poezia, desenul, ceramica, video art sau performance”, spune curatoarea Ioana Marinescu.

Natalia Romanciuc (n.1996, Republica Moldova) este preocupată de formă și culoare. A finalizat studiile Academiei de Arte Plastice din Chișinău, în 2019. De atunci, a fost prezentă în expoziții personale și de grup la nivel internațional, lucrările ei făcând parte din colecții din SUA, Rusia, România, Republica Moldova, Elveția, Italia, Marea Britanie Austria, Spania, China și Australia. Artista explorează diverse medii, de la pictură la desen, ceramică, artă video și performance.