Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziția „Leonardo da Vinci – The Machines” de la Castelul Cantacuzino, record de vizitatori
da vinci, cantacuzino 4

Expoziția „Leonardo da Vinci – The Machines” de la Castelul Cantacuzino, record de vizitatori

Expoziția internațională „Leonardo da Vinci – The Machines”, deschisă în Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino, în perioada 30 aprilie – 30 octombrie 2022, a fost vizitată de mai mult de 48.500 de persoane.

Aflată pentru a treia oară în România și pentru prima dată într-un castel din țara noastră, „Leonardo da Vinci – The Machines” a înregistrat pe parcursul celor șase luni 48.590 de vizite, un număr record al expoziției în țara noastră, din 2018 până astăzi, potrivit reprezențanților castelului.

Din numărul total de vizitatori, 8.231 au fost copii și adolescenți, cu vârstele cuprinse între 6 și 18 ani.

Expoziția a cuprins mașini proiectate în urmă cu peste 500 de ani de Leonardo da Vinci și materializate pentru prima oară abia în 1970 de o familie de artiști italieni – în colaborare cu istoricul Carlo Pedretti – pentru Muzeul Leonardo da Vinci Firenze.

Pe 4 noiembrie 2022, la castelul din Bușteni va fi vernisată expoziția „Goya &Dali. Controversials”, ce va putea fi vizitată până pe 26 februarie 2023.