Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziţia “Life Between Islands: Caribbean – British Art” – o ocazie ca UK să îşi evalueze trecutul, spune curatorul
Tate, caraibe

Expoziţia “Life Between Islands: Caribbean – British Art” – o ocazie ca UK să îşi evalueze trecutul, spune curatorul

Expoziţia “Life Between Islands: Caribbean – British Art 1950s –Now”, care va fi vernisată pe 1 decembrie, la Muzeul Tate, este o ocazie pentru Marea Britanie să îşi reviziteze trecutul colonial, care a inclus sclavia, arată curatorul, citat de The Guardian.

Aceasta este deschisă până pe 3 aprilie, anul viitor şi explorează, arată cotidianul britanic ,lucrările unor artişti din Caraibe care s-au stabilit în Marea Britanie, alături de artişti din UK a căror operă a fost influenţată de universul şi patrimoniul din Caraibe.

Curatorul David A Bailey, membru al British Black Arts Movement, a afirmat că, într-un fel, acest eveniment explorează trecutul naţiunii.

Colecţia originală a Tate a fost creată în secolul XIX de către Sir Henry Tate, care a făcut avere din industria zahărului, legată de sclavia din Caraibe.

“(Expoziţia –n.r.) meditează la statutul muzeului şi la responsabilităţile secolului XXI, în special când este vorba de muzee care au o istorie gri”, a afirmat Bailey, potrivit The Guardian. “Din nou a ieşit la suprafaţă istoria legată de industria zahărului, la care se face referire în actuala expoziţie”, a arătat el.

“Life Between Islands: Caribbean – British Art 1950s –Now” cuprinde lucrări de fotografie documentară, modă, film şi sculptură, care arată cum au fost create comunităţi în Marea Britanie de după Al Doilea Război Mondial şi cum societatea a devenit ceea ce este astăzi.

În total, peste 40 de artişti expun aici, printre care Aubrey Williams, Donald Locke, Horace Ové, Sonia Boyce, Claudette Johnson, Peter Doig, Hurvin Anderson, Grace Wales Bonner, Alberta Whittle.

Credit foto:Sonia Boyce – “She Ain’t Holding Them Up, She’s Holding On (Some English Rose)” 1986, Middlesbrough Institute of Modern Art via Tate Museum