Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziția „Manet-Degas” de la Paris, 670.000 de vizitatori în patru luni. Din toamnă, lucrările vor fi văzute la New York 
edouard manet la lecture

Expoziția „Manet-Degas” de la Paris, 670.000 de vizitatori în patru luni. Din toamnă, lucrările vor fi văzute la New York 

„Manet-Degas”, expoziția emblematică a sezonului de la Musée d’Orsay, este unul dintre cele mai mari succese ale muzeului parizian. Lansată la 28 martie, s-a încheiat la 23 iulie și a primit 669.160 de vizitatori. Asta înseamnă o medie de 6.509 vizitatori pe zi în cele 102 zile în care a fost deschisă. Este a treia cea mai populară expoziție a muzeului, după „Munch” anul trecut și „Picasso” în 2018.

Continuarea în New York

„Manet-Degas” și-a propus „să reunească pentru prima dată două figuri-cheie din istoria artei printr-o confruntare directă și strălucitoare”, a explicat instituția într-un comunicat de presă.

Au fost expuse aproape 200 de lucrări, multe dintre ele împrumutate de la muzee americane și europene, permițând vizitatorilor să descopere capodopere ale celor doi pictori.

Concepută în parteneriat cu Metropolitan Museum of Art, expoziția va continua la New York din toamnă.

De asemenea, Musée d’Orsay tocmai a închis o altă expoziție, „Pastels du musée d’Orsay. De Millet à Redon”, care a atras 440.080 de vizitatori începând cu 14 martie, o cifră record pentru spațiile de expunere temporară din pavilionul Amont.

Foto credit: Edouard Manet, „La lecture”, între 1848 și 1883, Musée d’Orsay