Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziția și ceremonia Turner Prize, găzduite în 2023 de galeria Towner din Sussex
lothar gotz dance diagonal towner eastbourne 2019. photo by jim stephenson

Expoziția și ceremonia Turner Prize, găzduite în 2023 de galeria Towner din Sussex

Turner Prize, cel mai important premiu acordat pentru artă contemporană în Marea Britanie, va fi înmânat în 2023 la galeria Towner din Eastbourne (Sussex), care va găzdui și expoziția finaliștilor.

Va fi pentru prima dată când evenimentul va avea loc în Sussex.

Galeria de artă va găzdui ceremonia de acordare a premiului și expoziția, ca parte a evenimentelor ce vor marca centenarul său.

Turner Prize a fost înființat în 1984 și numit după pictorul englez J. M. W. Turner. El este acordat, la fiecare doi ani, într-un loc în afara Tate London, casa sa.

Expoziția Turner Prize 2023 va avea loc în galeria din Sussex începând cu septembrie 2023 și va putea fi vizitată aici până în ianuarie 2024, în timp ce premiul va fi înmânat pe 5 decembrie 2023.

Tate Liverpool, gazda Turner Prize 2022

Artiștii Heather Phillipson, Ingrid Pollard, Veronica Ryan și Sin Wai Kin sunt nominalizați anul acesta pentru premiul Turner.

O expoziție cu lucrări ale celor patru va fi deschisă la Tate Liverpool în luna octombrie, iar câștigătorul premiului va fi anunțat în același oraș, în decembrie. Câștigătorul va primi 25.000 de lire sterline, iar fiecare finalist, câte 10.000 de lire sterline.

Grupul activist Array Collective din Belfast este câștigătorul de anul trecut al premiul Turner. A fost pentru prima dată când premiul Turner a fost acordat unor artiști nord-irlandezi.

Printre artiștii recompensați în trecut cu această distincție se numără Damien Hirst, Grayson Perry și Hellen Cammock.

Foto: Lothar Götz, „Dance Diagonal” (2019). Credit foto: Jim Stephenson/ townereastbourne.org.uk