Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Heather Phillipson, Ingrid Pollard, Veronica Ryan și Sin Wai Kin, nominalizați la premiul Turner 2022
the,tate,art,gallery,albert,dock,in,liverpool,july,2020

Heather Phillipson, Ingrid Pollard, Veronica Ryan și Sin Wai Kin, nominalizați la premiul Turner 2022

Artiștii Heather Phillipson, Ingrid Pollard, Veronica Ryan și Sin Wai Kin sunt nominalizați anul acesta pentru premiul Turner, cea mai importantă distincție acordată pentru artă contemporană în Marea Britanie.

O expoziție cu lucrări ale celor patru va fi deschisă la Tate Liverpool în luna octombrie, iar câștigătorul premiului va fi anunțat în același oraș, în decembrie. Câștigătorul va primi 25.000 de lire sterline, iar fiecare finalist, câte 10.000 de lire sterline.

Grupul activist Array Collective din Belfast este câștigătorul de anul trecut al premiul Turner. A fost pentru prima dată când premiul Turner a fost acordat unor artiști nord-irlandezi.

Sculptorița Heather Phillipson a fost selectată pentru expoziția „RUPTURE NO 1: blowtorching the bitten peach” de la Tate Britain, Londra, și pentru lucrarea sa „The End” expusă în Trafalgar Square.

Ingrid Pollard, fotografă și sculptoriță, a fost nominalizată pentru expoziția „Carbon Slowly Turning” de la MK Gallery, Milton Keynes.

Veronica Ryan, care creează obiecte sculpturale și instalații, a fost aleasă pentru expoziția „Along a Spectrum” de la Spike Island, Bristol, și pentru lucrarea ei Hackney Windrush Art Commission montată în Londra.

Sin Wai Kin, performer, a fost nominalizat pentru implicarea în British Art Show 9 și pentru expoziția solo de la Blindspot Gallery, în cadrul Frieze London.

Voci distrincte și necesare

Helen Legg, co-președintă a juriului și directoarea Tate Liverpool, i-a descris pe cei patru drept „voci distincte și imperioase”, citează BBC.

Alex Farquharson, directorul Tate Britain și co-președinte al juriului Turner Prize, a declarat că lista scurtă de anul acesta este în mod special „bogată și variată”.

„Arta a oferit pe parcursul anului trecut desfătarea și evadarea atât de necesare, dar a ajutat și la reconectarea noastră și a lumii din jurul nostru, așa cum practica celor patru artiști nominalizați exemplifică variat”, a subliniat el.

Premiul Turner revine în Liverpool, pentru prima dată în 15 ani. În 2007, aici a avut loc prima dată în afara Londrei ceremonia de premiere. Ulterior, evenimentul a ajuns în orașe precum Newcastle, Hull și Margate.

Primarul din Liverpool, Joanne Anderson, a spus anterior că evenimentul va pune orașul în centrul atenției.

Turner Prize a fost înființat în 1984 și numit după pictorul englez J. M. W. Turner.