Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziția temporară de stampe japoneze, la Muzeul Național de Artă Timișoara până în luna iulie
stampa, colectie serban

Expoziția temporară de stampe japoneze, la Muzeul Național de Artă Timișoara până în luna iulie

Expoziția temporară „Celebrities of the Floating World 2022”, în care sunt prezentate stampe japoneze din perioada Edo, poate fi vizitată la Muzeul Național de Artă Timișoara până în luna iulie.

Perioada în care cele apoximativ 150 de lucrări de artă se află la muzeu a fost prelungită, după cum au anunțat reprezentanții instituției.

Inaugurată la finalul lunii ianuarie, expoziția de artă japoneză cuprinde lucrări ce provin exclusiv din colecția avocatului George Șerban și sunt create de cei mai importanți artiști Ukiyo-e.

Tehnicile grafice sunt prezentate aici în plenitudinea lor. Legătura dintre imagine, imaginație, cultura scrisă, tradiție și documentare este surprinsă de liniile fine care țes elegant felul în care realitatea este captată și transmisă în timp.

Perioada culturală surprinsă în proiectul „Celebrities of the floating world 2022” este 1603 – 1868, cunoscută ca Epoca Edo, o perioadă de mare deschidere, amploare artistică, prospețime economică, stabilitate socială și politică din istoria Japoniei.

Selecția de lucrări care coabitează în spațiul dedicat expozițiilor temporare de la parterul și subsolul Palatului Baroc este structurată cu trimitere directă la marile teme ale culturii japoneze Edo: istorie, teatrul kabuki, bijin-ga, poeții, shunga și peisajul.

Expoziția e deschisă de miercuri până duminică, în intervalul orar 13:00 – 21:00.

Credit foto: Muzeul Național de Artă Timișoara