Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție aniversară Eugen Mircea, la Iași
eugen mircea, expozitie iasi

Expoziție aniversară Eugen Mircea, la Iași

Expoziția aniversară „75” a artistului Eugen Mircea va fi vernisată la Galeria de artă „Theodor Pallady” din Iași, pe 21 aprilie, de la ora 17:00.

Lucrările vor fi prezentate de criticul de artă Maria Bilașevschi, președinte al Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Iași, și se vor afla pe simeze până pe 30 aprilie. Expoziția va putea fi vizitată de luni până vineri, între orele 10:00 și 18:00.

Eugen Mircea s-a născut pe 21 aprilie 1948, în județul Iaşi. Este absolvent al Academiei de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” Bucureşti, profilul Restaurare, la clasa prof. Vasile Drăguț, și al Facultăți de Arte Plastice de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, la clasa prof. Dan Hatmanu.

Membru UAP, Eugen Mircea a avut, încă din 1969, numeroase expoziții personale și a participat la expoziții de grup și la tabere de creație în țară și în străinătate. Cel mai recent, a fost recompensat cu titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași, pentru activitatea de susținere a artelor vizuale contemporane, și cu Premiul de excelență Centenarul Marii Uniri 1918 – 2018. Între altele, în perioada 2012-2019, a fost curator al Galeriilor de Artă ale Municipiului lași „Dan Hatmanu”.

Lucrări ale lui se regăsesc în colecții din România, Italia, Germania, Franța, Grecia, SUA, Israel, Olanda, Belgia și Anglia.