Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție aniversară Ion Barbu, la Bistrița-Năsăud
ion barbu 70, expozitie

Expoziție aniversară Ion Barbu, la Bistrița-Năsăud

Expoziția aniversară „Cei 70 de ani de acasă” a artistului vizual Ion Barbu va fi vernisată la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud pe 6 iulie, la ora 19:00.

Curatoriată de Constantin Țînteanu, expoziția este structurată în patru părți și demonstrează capacitățile plurivalente de expresie ale artistului, reunind atât acele lucrări care l-au consacrat (o selecție de caricaturi ce conturează o radiografie a societății românești contemporane, o antologie de poezie tare ca piatra – și la propriu, și la figurat -, colecții de haine haute couture & hot culture), cât și cele care îi vor reconfirma statutul de inventator cultural, propunând publicului conceptul audio-vizual de „phono-caricaturi”.

Originea acestei noi născociri este muzica anilor ’60 și ’70, cu protagoniști precum The Beatles, Led Zeppelin, Deep Purple, Bob Dylan, Jimi Hendrix și Pink Floyd. Pornind de la piese renumite ale muzicienilor, Ion Barbu rescrie vizual, în propriu-i stil ironic, istoria „celei mai frumoase muzici”, explică Țînteanu.

Expoziția va fi deschisă o lună.