Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție autobiografică Gheorghe Pârcălăboiu, la Muzeul de Artă Contemporană Sibiu
parcalaboiu

Expoziție autobiografică Gheorghe Pârcălăboiu, la Muzeul de Artă Contemporană Sibiu

O expoziție a graficianului Gheorghe Pârcălăboiu, curatoriată de Cristina Mihu și Alexandru Constantin Chituță, va fi deschisă la Muzeul de Artă Contemporană Sibiu începând cu 30 ianuarie.

Gheorghe Pârcălăboiu s-a dedicat desenului mai mult de cinci decenii. Născut în Apuseni și sibian prin adopție, creația lui a fost influențată de orașul medieval. Autodidact, a realizat colaje și desene și astăzi este recunoscut drept cel mai important desenator contemporan al Sibiului.

Expoziția „Autobiografie” este o invitație de cunoaștere și recunoaștere a artistului prin lucrările sale. O adevărată „autobiografie artistică” care nu poate fi ocolită în istoria contemporană a artei plastice sibiene.

Artistul Gheorghe Pârcălăboiu revine pe simezele Muzeului Național Brukenthal cu prilejul unei recente donații de lucrări intrate în colecția instituției.