Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție de pictură a artistei Doina Reghiș-Ionescu, la Palatul Brukenthal
expo brukenthal

Expoziție de pictură a artistei Doina Reghiș-Ionescu, la Palatul Brukenthal

„Genesis”, expoziție de pictură a artistei Doina Reghiș-Ionescu, va fi deschisă la Palatul Brukenthal în perioada 28 aprilie – 29 mai.

Curatorul expoziției este dr. Iulia Mesea, care spune despre artista cu cinci decenii de activitate că are o „sensibilitatea specială, admirabilă stăpânire a tehnicilor picturale, disciplină formală și conștiință profesională”.

Reghiș-Ionescu, doctor în arte vizuale, a participat la mai mult de o sută de expoziții de grup și douăzeci personale, iar lucrările ei se află în colecții particulare și publice (inclusiv muzeale) din ţară şi străinătate.

„În creațiile sale realizate într-o tehnică personală, pictură augmentată de elemente ale artei decorative, Doina Reghiș-Ionescu decupează zone din universul nostru cărora le recuperează energiile și le așează pe unde și în ritmuri personale, construind un univers secund(ar), diversificat și armonic, riguros, dar flexibil, în permanentă expansiune, și cuceritor prin eleganță”, completează curatorul expoziției de la Sibiu.

Artista explică: „În demersul meu creator am pornit de la două concepte: lumina și spațiul, fiind o încercare de a retrasa Calea Facerii Lumii, din prima sa etapă, cea a creării luminii și astrelor. Mi-am asumat dreptul de a concepe în cadrele orizontului cosmic, propriul univers, propria constelație”.