Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție de pictură a artistului Ion Nedelcu, la Opera Națională București
expoziție ned77 onb, ion nedelcu

Expoziție de pictură a artistului Ion Nedelcu, la Opera Națională București

Expoziția de pictură „NED 77 – Colecție aniversară” a artistului Ion Nedelcu va putea fi vizitată începând cu 9 decembrie și până pe 25 decembrie, la Opera Națională București.

Vernisajul expoziției va avea loc pe 9 decembrie, ora 16:00, în Foaierul Galben. Alături de artist vor fi prezenți tenorul Alin Stoica, soprana Stèphanie Radu, balerina Raluca Jercea, actorul Adrian Păduraru și trupa de jazz Sorina Gabriela Rotaru & Alex Olteanu.

Expoziția poate fi vizitată odată cu accesul la spectacolele din repertoriul ONB sau în cadrul tururilor ghidate, programate la adresa bilete@operanb.ro.

Anul trecut, în același spațiu al Operei a fost organizată o expoziție care marca jumătate de secol de activitate a lui Ion Nedelcu.

Scurtă biografie Ion Nedelcu

Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, în anul 1975, la secția de scenografie de film și televiziune, Ion Nedelcu este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, al Uniunii Cineaștilor din România și al Societății Artiștilor Plastici Californieni.

A început să lucreze pe platourile de filmare de la 25 de ani, realizând decoruri și costume pentru mai mult de 30 de filme, printre care „Iancu Jianu Zapciul”, „Declarație de dragoste”, „Liceenii” și „Extemporal la dirigenție”.

De-a lungul timpului, creațiile lui au fost prezentate în peste 30 de expoziții, în țară și în străinătate, și a realizat lucrări ce se află în colecții particulare din România, Germania, SUA, Siria și China.

Opera sa este extinsă de la scenografie, pictură și sculptură la restaurări și design vestimentar.

Ion Nedelcu a colaborat cu sudiourile Warner Bros. pentru lungmetrajul „Scary Movie 2”. A locuit în Statele Unite aproximativ șapte ani, perioadă în care a realizat pictură murală în Los Angeles și Las Vegas, a creat decorul pentru un spectacol omagial Golden Globe în Los Angeles și a creat un costum pe care actrița Angelina Jolie l-a purtat într-un show de televiziune.