Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Picturi ale artistului Ion Nedelcu, scenograf cu o carieră de jumătate de secol, expuse la Opera Națională București
Expozitie NED

Picturi ale artistului Ion Nedelcu, scenograf cu o carieră de jumătate de secol, expuse la Opera Națională București

Picturi ale artistului Ion Nedelcu, scenograf cu o carieră de jumătate de secol, vor fi expuse timp de două săptămâni la Opera Națională București.

Expoziția de pictură „NED – 50 de ani de carieră artistică” va fi deschisă din 6 decembrie până în 20 decembrie în Foaierul Galben al Operei Naționale București, ce marchează anul acesta centenarul.

Lucrările pot fi admirate în cadrul tururilor ghidate, programate la adresa bilete@operanb.ro, sau odată cu accesul la spectacolele din repertoriul instituției.

Ion Nedelcu, de la costume pentru film la pictură murală în California

Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, în anul 1975, la secția de scenografie de film și televiziune, Ion Nedelcu este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, al Uniunii Cineaștilor din România și al Societății Artiștilor Plastici Californieni.

A început să lucreze pe platourile de filmare de la 25 de ani, realizând decoruri și costume pentru mai mult de 30 de filme, printre care „Iancu Jianu Zapciul”, „Declarație de dragoste”, „Liceenii” și „Extemporal la dirigenție”.

De-a lungul timpului, creațiile lui au fost prezentate în peste 30 de expoziții, în țară și în străinătate, și a realizat lucrări ce se află în colecții particulare din România, Germania, SUA, Siria și China.

Opera sa este extinsă de la scenografie, pictură și sculptură la restaurări și design vestimentar.

Ion Nedelcu a colaborat cu sudiourile Warner Bros. pentru lungmetrajul „Scary Movie 2”. A locuit în Statele Unite aproximativ șapte ani, perioadă în care a realizat pictură murală în Los Angeles și Las Vegas, a creat decorul pentru un spectacol omagial Golden Globe în Los Angeles și a creat un costum pe care actrița Angelina Jolie l-a purtat într-un show de televiziune.