Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție de pictură la Castelul Pelișor
sinaia,,romania, ,september,10,,2016:,built,in,1899 ??1902,pelisor

Expoziție de pictură la Castelul Pelișor

Expoziția de pictură „Emoții estivale”, cu lucrări ale arhitectei Doina Moss, este amanajată în Holul de onoare al Castelului Pelișor, în perioada 15 iunie – 15 iulie.

Doina Maravela-Moss, absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, cu studii de master în aceeași universitate și numeroase specializări la prestigioase instituții din Marea Britanie, precum Arhitectural Association, School of Architecture, Westminster University, Sotheby’s Institute of Art, Hetherly School of Art, membră a Royal Institute of British Architects (RIBA) și Royal Society of Arts (FRSA), este o artistă a cărei formare în arhitectură influențează stilul ei vizual și care a navigat permanent la intersecția dintre efortul artistic și spontaneitate. Anul acesta, Doina Maravela – Moss a devenit membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Galați.

În expoziția de la Castelul Pelișor, „casa de vis”a reginei Maria, ea însăși pictoriță și patroană a societății Tinerimea artistică, pot fi admirate 31 de lucrări în ulei, majoritatea lucrate en plein air, structurate în trei serii.
Prima serie este inspirată de regina Maria a României și de castelele și locurile dragi ei din România și de la Balcic.
A doua serie prezintă peisaje din împrejurimile casei Doinei Moss din Richmond, Londra, iar a treia serie include lucrări pictate în timpul călătoriilor ei și abordează subiecte diverse.
Expoziția va fi completată cu o colecție de rochii pictate a designerului Simona Șpan.