Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție de sculptură, pictură și lumină semnată Diana Nicolaie, la Art Safari
expoziție diana nicolaie, art safari

Expoziție de sculptură, pictură și lumină semnată Diana Nicolaie, la Art Safari

Diana Nicolaie, designer și artist vizual, expune din nou la Art Safari. Expoziția de artă, design și lumini „Light. An airy view point of density” poate fi vizitată până pe 14 ianuarie 2024, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

Aceasta a debutat la București anul acesta, în luna mai, apoi Nicolae a fost prezentă la New York în toamna acestui an cu „The Path. Fusion of Two Worlds Inside/Outside”, show semnat împreună cu Carmen Marin.

Diana Nicolaie prezintă acum o selecție de 8 lucrări mixed media care ilustrează cele mai importante simboluri ale luminii, în viziune proprie: Life, Divinity, Hope, Truth, Celebration, Purity, Guidance, Knowledge.
Exclusiv în tonuri de alb, lucrările combină pictura, elementele structurale și lumina, totul fiind completat de o experiență olfactivă specială.

„Mă bucur să închei anul 2023 și totodată să încep 2024 cu a treia expoziție din cariera mea de artist. A fost un an de debut intens, cu o expoziție la Arcub, urmată de o expoziție la ICR New York, alături de realizarea conceptul de design pentru expoziția de genți celebre de la Victoria and Albert Museum, Londra, prezentată de Art Safari. Mă bucur să mă întorc la Art Safari, de data aceasta în calitate de artist”, a transmis ea Diana Nicolaie.

Diana Nicolaie creează piese distinctive, monumentale, adevărate instalații pe pânză. Artista folosește jocul de lumini și umbre ca pe o invitație deschisă către privitor spre universul artistic.

Expoziția este curatoriată de Ioana Ciocan, CEO Art Safari și comisarul român pentru Bienala de Artă de la Veneția. Ea descrie expoziția ca una „plină de lumină, care completează atmosfera festivă, strălucitoare din Palatul Dacia-România”

Despre Diana Nicolaie

Diana Nicolaie este absolventă de Design de produs – Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. S-a dedicat profesiei de designer de interior și de produs încă de la absolvire.
Este inspirată de natura sculpturală și arhitecturală a obiectelor de design cu care intră în dialog, de materiale naturale raw și de compoziții contemporane. Creează piese distinctive, monumentale, adeseori adevărate instalații pe pânză, ce provoacă o reacție imediată din partea privitorului.
Arta Dianei Nicolaie are la bază jocul cu forme și texturi variate, volumetrii puternice și tehnică mixtă. Artista folosește jocul de lumini și umbre ca pe o invitație deschisă către privitor spre universul ei artistic. Câteodată, alege să introducă direct sau sugerat prezența umană în lucrările sale.