Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție personală Cătălina Milea, la galeria Iomo
cătălina milea, the unmoved mover

Expoziție personală Cătălina Milea, la galeria Iomo

„A Gathering Of The Invisible/ O convocare a nevăzutului”, prima expoziție solo a Cătălinei Milea al cărui mediu de exprimare predilect este pictura în ulei, pe lemn și pânză, va fi vernisată în seara de 8 septembrie la galeria Iomo din cadrul Combinatului Fondului Plastic.

Selecția curatoarei Alexandra Ioniță reunește 19 piese parietale și două instalații, traseul expozițional fiind articulat astfel încât să evidențieze corespondențele și mecanismele subtile cu rol de punți de legătură între lumile factuale, concrete, palpabile și tărâmurile volatile locuite de creaturi și forme invizibile.

„Spațiile aeriene create de Cătălina Milea sunt de o complexitate intrigantă și dezvăluie povești încadrate în narațiunile altor povești, prezentând elemente surprinzătoare combinate în scene ireale, care ne determină să credem că acestea există într-un tărâm nobil pe care-l descoperim cu satisfacție pentru prima dată. Lucrările grupate în selectia «A Gathering Of The Invisible» reprezintă nu doar noi feluri de a vedea, ci și un exercițiu de stimulare a intelectului, întrucât elementul Aer este asociat gândirii și comunicării”, se arată în textul curatorial.

Despre Cătălina Milea

Cătălina Milea este născută în  2000, la Bistrița, iar în prezent este masterandă a Universiții de Arte și Design din Cluj-Napoca. În 2022, a câștigat o bursă la Accademia of Belle Arti di Venezia. În lucrările ei, explorează nefirescul ființei umane, dezvelind lumea exterioară pentru a-i găsi miezul moale și ascuns. Contradicțiile sunt o cheie majoră a prelegerilor în înțelegerea viziunii ei artistice. Majoritatea personajelor sale sunt redate în scenarii tragico-ironice, dinăuntrul cadrelor ce tind să infuzeze privitorului sentimentul unei lumi care, deși trecute, încă trebuie să vină.

A participat la expoziții de grup în Cluj-Napoca, București, Alba Iulia și Sarospatak.

Ulterior vernisajului, expoziția va putea fi vizionată între orele 11:00 și 18:00, de marți până sâmbătă, până pe 30 septembrie 2023 inclusiv.

Imagine: „The Unmoved Mover”, ulei pe pânză, 2023