Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție solo Matei Bejenaru, la Galeria Anca Poterașu
modele, matei bejenaru

Expoziție solo Matei Bejenaru, la Galeria Anca Poterașu

Matei Bejenaru prezintă noi fotografii din seria „Modele” în expoziția personală ce va fi vernisată la Galeria Anca Poterașu din București pe 13 noiembrie.

Lucrările poartă referința esteticii fotografice a lui Karl Blossfeldt (1865 -1932), care a devenit cunoscut la finalul secolului al XIX-lea pentru seria de portrete de plante, detaliind în imaginile sale structuri vegetale, de la tulpină, la flori, la semințe.

De această dată, în seria „Modele”, privitorul este confruntat cu reprezentarea unei reprezentări. Matei Bejenaru redă în fotografiile sale imagini ale unor modele de plante de la Facultatea de Biologie de la Iași, importate din Republica Democrată Germană în anii ’70-’80, punând sub semnul întrebării raportul dintre imaginea științifică, artă și ficțiunile speculative ce pot apărea prin obiectivul camerei de fotografiat, se arată în prezentarea expoziției.

„Modele” va putea fi vizitată până pe 23 decembrie.