Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expoziție Suzana Fântânariu, la Timișoara
desen postcovidian din expoziția personală „durată impură”, suzana fantanariu

Expoziție Suzana Fântânariu, la Timișoara

Artista Suzana Fântânariu expune la Calpe Gallery din Timișoara o serie de lucrări sub titlul „Durata impură”. Expoziția este curatoriată de Călin Petcana și va fi deschisă între 8 și 29 noiembrie 2022, perioadă în care va putea fi vizitată de marți până vineri între orele 15:00 – 19:00 sau cu programare.

„Durata impură” cuprinde desene, lucrări în tehnică mixtă, instalații. Vernisajul este programat pe 8 noiembrie, la ora 18:00.

Până în luna septembrie a acestui an, lucrări ale Suzanei Fântânariu au fost prezentate în expoziția aniversară „Ambalaj pentru suflet” la Muzeul Municipal „Regina Maria” din Iași.

Supranumită „Doamna gravurii contemporane românești”, artistă de renume european, Suzana Fântânariu (n. 15 septembrie 1947, Baia / Suceava) a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice „Ioan Andreescu” Cluj-Napoca (1968 – 1974). În 1985, a primit o bursă de studii la Roma. Este profesor universitar doctor la Facultatea de Arte de la Universitatea de Vest Timişoara și membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

De-a lungul carierei a avut mai mult de 60 de expoziții în țară și în străinătate. A participat la bienale şi trienale internaţionale de gravură, unde a fost recompensată cu numeroase premii.

Printre cele mai recente distincții primite se numără Premiul de excelenţă Bienala internaţională de gravură Beijing, în 2003, Marele Premiu al Ministerului Culturii din Republica Moldova, în 2013, Diploma de onoare a Ministerului Culturii din Republica Moldova, în 2015, și Diploma de excelență pentru aportul adus artelor grafice în lume, la Bitola (Macedonia), în 2018.

Foto: „Desen postcovidian” din expoziția personală „Durată impură”, Suzana Fântânariu