Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Expresia “Ia banii şi fugi” a devenit artă

Expresia “Ia banii şi fugi” a devenit artă

Artistul danez Jens Haaning şi-a însuşit suma de 534.000 de coroane, echivalentul a 84.000 de dolari, bani lichizi, din partea unui muzeu şi a transformat acest gest în ceea ce el consideră o instalaţie artistică, numită “Take the Money and Run” (Ia banii şi fugi), scrie Bloomberg.com.

El convenise cu muzeul Kunsten din Danemarca să împrumute banii pentru a reproduce o lucrare care prezenta veniturile anuale ale unui austriac şi ale unui danez.

Dar când reprezentanţii muzeului au deschis cutia livrată de acesta, banii au dispărut din rame iar titlul lucrării a fost schimbat.

“Partea artistică este că am luat banii”, a declarat Haaning pentru DR. El refuză să returneze suma iar reprezentanţii muzeului intenţionează să facă plângere la poliţie, dacă acesta nu va  fi returnat banii până la închiderea programată a expoziţiei, în ianuarie.

Credit foto: Mette Kirstine Goddiksen/Kunsten Museum of Modern Art Aalborg