Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Fabric London, primul „club de noapte în rezidență” la un muzeu
fabric london

Fabric London, primul „club de noapte în rezidență” la un muzeu

Fabric London a devenit primul club de noapte din lume în rezidență la un muzeu, odată ce Museum of London a demarat parteneriatul pe 25 octombrie. Colaborarea a debutat cu un performance al lui Tai Shani, artistă recompensată cu prestigiosul premiu Turner în 2019.

În septembrie 2016, a fost anunțat că Fabric London e nevoit să se închidă permanent, licența fiindu-i revocată. Clubul, găzduit de un imobil în stil victorian devenit mecca pentru muzica electronică, a primit sprijinul comunității și al primarului Sadiq Khan, care, la finalul aceluiași an, a desemnat un „țar de noapte”, care să ajute la cultivarea scenei nocturne a orașului.

Clubul a fost redeschis în 2017, apoi a fost închis temporar în 2020, în contextul pandemiei. Proaspăt renovat, a fost desemnat primul club de noapte în rezidență la Museum of London și directoarea muzeului, Sharon Ament, l-a numit „unul dintre locurile culturale emblematice ale Londrei”.

Muzeul și Fabric vor fi curând vecini. Museum of London se mută în West Smithfield, unde urmează să fie redeschis în 2026.

Rezidența este prima dintr-o serie de colaborări locale inițiate de muzeu, în încercarea de a evidenția diferite perspective asupra istoriei îndelungate a Londrei.

Tai Shani, despre erotism, misticism și feminism queer

Pentru a inaugura parteneriatul, pe 25 octombrie clubul a organizat un performance al artistei Tai Shani – un spectacol ce explorează erotismul, misticismul și feminismul queer, iar revoluția este tema principală.

Intitulat „My bodily remains, your bodily remains, and all the bodily remains that ever were, and ever will be. (Down, skin, pelt, vellum, alert tangled roots, subcutaneous flesh, subterranean blind life)”, performance-ul este inspirat de istoria Smithfield, una dintre primele zone din Londra unde au avut loc execuții.

Muzica live pentru poerformance a fost compusă de Maxwell Sterling și Richard Fearless (Death in Vegas), iar spectacolul a cuprins și animații create de Adam Sinclair.

Lucrarea a fost realizată special cu Art Night, care a început în 2016 ca inițiativă artistică londoneză cu program nocturn în întreg orașul. Pentru anul viitor este programată o extindere la nivel național.