Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Museum of London, „petrecere memorabilă” înainte de a își schimba sediul
london,/,united,kingdom, ,march,1,2020:,museum,of

Museum of London, „petrecere memorabilă” înainte de a își schimba sediul

Museum of London va organiza „o petrecere memorabilă”, înainte ca imobilul în care se află să fie demolat și înainte ca instituția să se mute la o nouă adresă, a anunțat conducerea.

Porțile Muzeului Londrei vor fi închise pe 4 decembrie 2022. În acel ultim weekend, a spus Sharon Ament, „dacă va exista cerere, vom rămâne deschiși 24 de ore – chiar vrem ca toți ce care nu au fost la Museum of London să vină și să îl vadă”, citează The Guardian.

Instituția, care se caracterizează drept cea mai mare colecție de istorie urbană din lume, s-a aflat începând cu 1976 într-o clădire din London Wall. În 2015, a fost anunțat că se va muta într-un imobil abandonat dintr-o altă zonă plină de istorie – Smithfield – aflată în apropiere.

Ament a spus că nu regretă mutarea, având în vedere că este destul de dificil accesul vizitatorilor în clădirea care a găzduit muzeul 45 de ani.

Muzeu cu abordare jurnalistică

Pentru cele cinci luni rămase până la mutare, muzeul a stabilit un program complex, ce va implica unele dintre cele mai îndrăgite colecții, de la relicve peistorice la mozaicuri romane și artefacte ale mișcării sufragetelor.

Programul va culmina cu festivaluri ce vor avea loc în ultimele două weekenduri.

Curatorii, a precizat Ament, vor să încheie rezidența cu ceva impresionant. Este discutată inclusiv expunerea balonului ce îl reprezintă pe Donald Trump și care a fost achiziționat de muzeu după ce protestatarii l-au lansat, în 2018, în timpul vizitei la Londra a fostului președinte american.

Directoarea s-a arătat mândră de faptul că muzeul a avut o abordare orientată spre actualitate în ceea ce privește colectarea de obiecte. „Muzeele, în general, funcționează într-un ritm mai lent față de majoritatea canalelor, însă ceea ce vrem să facem în muzeul nostru este să avem o reacție mai rapidă, mai jurnalistică”.

Ultimele două expoziții, centrate pe muzica grime și pe fotbalistul Harry Kane, au fost alese tocmai pentru atractivitate. „Avem responsabilitatea de a implica întreaga Londră”.

Legat de ce anume va lua locul muzeului, există o controversă. City of London Corporation, după ce a renunțat la planurile de a construi o sală de concerte în valoare de 288 de milioane de lire sterline, are în vedere varianta unui imobil business.

Locuitorii din zona Barbican sunt dezamăgiți, scrie ziarul londonez, iar o campanie demarată are obiectivul de a schimba „propunerea monstruoasă și nesustenabilă”.