Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Familia în forma sa pură, într-o expoziție Ștefan Doru Moscu
afis expozitie stefan doru moscu

Familia în forma sa pură, într-o expoziție Ștefan Doru Moscu

Expoziția artistului Ștefan Doru Moscu intitulată „Viața împreună / Life Together” va fi deschisă în perioada 1 aprilie – 3 mai, la Elite Art Gallery din București.

Curatoriată de Ioana Mirică, expoziția cuprinde o serie de lucrări care explorează subiectul familiei, nealterat de filtrele care îi distorsionează forma sa pură. Ea va fi vernisată în 4 aprilie, începând cu ora 18:00.

Ștefan Doru Moscu explorează tema familiei atât prin scene din viața de zi cu zi, cât și prin interacțiuni profunde. Astfel, după cum mărturisește, expoziția „devine un loc de reflecție și conexiune pentru vizitatori, oferindu-le posibilitatea de a se regăsi în bucuriile și provocările vieții de familie într-un context modern și, în același timp, oferă șansa de a aprecia frumusețea unicității fiecărei călătorii personale”.

„Cu ajutorul pensulei, Ștefan Doru Moscu devine un «povestitor» vizual, care imortalizează nu doar portrete, ci găsește o modalitate de a aduce în lumină întregul său bagaj emoțional. Pe pânze nu sunt doar culori, ci crâmpeie din sufletul artistului”, explică Ioana Mirică.

Despre Ștefan Doru Moscu

Ștefan Doru Moscu (n. 1982), licențiat în arte vizuale în secția Conservare și Restaurare a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, a expus în țări precum Qatar, Olanda, Belgia, Germania, Marea Britanie și Polonia. A participat în mai multe rezidențe artistice, atât în țară, cât și în Slovacia și Belgia.

Artistul nu se află la prima expoziție la Elite Art Gallery, el fiind unul dintre câștigătorii concursului #FRESH, ediția cincea, proiect care are drept scop promovarea tinerilor creatori. Astfel, în anul 2022, lucrările lui au făcut parte din expoziția de grup „Structure / Figure”.

Expoziția „Viața împreună / Life Together” poate fi vizitată în intervalul 1 aprilie – 3 mai, de luni până vineri, la Elite Art Gallery (Piața Națiunile Unite), între orele 11:00 și 19:00.