Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Fragmente ale unei statui a lui Hercule veche de două milenii, descoperite în Grecia
hercule

Fragmente ale unei statui a lui Hercule veche de două milenii, descoperite în Grecia

Fragmente ale unei statui de mari dimensiuni care îl înfățișează pe Hercule și care provine din epoca romană au fost descoperite în timpul unor săpături la un sit arheologic din Grecia.

Statuia datată în secolul 2 e.n. a fost găsită pe situl cunoscut în trecut ca fiind orașul Philippi, localizat în nordul țării, de către cercetătorii de la Universitatea Aristotel din Salonic, potrivit Greek City Times.

Echipa de cercetare a fost condusă de Natalia Poulos, profesor universitar. Cercetătorii care au lucrat în săpături consideră că artefactul era cândva folosit pentru a decora o clădire bizantină de secol 8 sau 9 e.n.

Sculptura era concepută ca ținând diverse obiecte, între care o bâtă, care a fost găsită de asemenea. Toate acestea sunt semnificații asociate eroului greco-roman.

Săpăturile în sit vor continua până anul viitor, a transmis Ministerul elen al Culturii și Sportului, care se ocupă de proiecte ce țin de patrimoniul cultural.

Credit foto: Ministerul elen al Culturii și Sportului