Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Galeria de Artă din Vancouver a primit cea mai mare donaţie din istoria Canadei – 100 de milioane de dolari
vancouver,,canada, ,may,12:,people,in,front,of,vancouver

Galeria de Artă din Vancouver a primit cea mai mare donaţie din istoria Canadei – 100 de milioane de dolari

Galeria de Artă din Vancouver a primit o donaţie de 100 de milioane de dolari, care va fi folosită pentru crearea unui nou spaţiu, în centrul oraşului canadian, arată globalnews.ca.

Aceasta este, potrivit sursei citate, cea mai mare donaţie de bani din istoria instituţiilor de artă din ţară.

Ea provine de la Audain Foundation şi va fi folosită pentru construcţia unui centru artistic multi-funcţional şi a unui spaţiu dedicat comunităţii.

Designul clădirii este creat de firma elveţiană Herzog & de Meuron alături de arhitecţii canadieni de la Perkins & Will, consultarea suplimentară venind de la Coast Salish – care prezintă perspectiva poporului indigen canadian.

Astfel, potrivit consultantului în design Skwetsimeltxw Willard “Buddy” Joseph, “exteriorul bogat este mai mult decât o formă de design, reprezintă energie spirituală şi protecţie”.

Conform estimărilor, acest proiect ar crea 3.000 de locuri de muncă în construcţii şi 1.000 de joburi în turism.

Reprezentanţii galeriei au mărturisit că, pentru construirea acestei noi clădiri este nevoie de încă 160 de milioane de dolari, sumă pe care speră să o strângă din donaţii.