Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Galeria Verticală din București, redeschisă cu un performance live. Nouă expunere, la Celula de Artă
ioana cristodorescu și marin grigore, galeria verticală, celula de artă

Galeria Verticală din București, redeschisă cu un performance live. Nouă expunere, la Celula de Artă

Galeria Verticală, spațiul Celula de Artă din incinta Random Space, va fi redeschisă pe 8 aprilie cu un performance live în care Ioana Cristodorescu și Marin Grigore se vor exprima prin limbaje artistice diferite, în același timp complementare.

Vernisajul „Dac-ar fi de-adevărat” va avea loc pe 8 aprilie, începând cu ora 19:00, iar lucrarea rezultată va putea fi văzută până pe 7 mai.

„Ne-am propus un simplu exercițiu de prezență prin care fiecare dintre noi să se exprime specific prin sunet, respectiv culoare. Va fi despre timp și loc. Va fi despre a fi prezent. Vom pleca de la o pânză goală. De la nimic. De la liniște. Dac-ar fi de-adevărat surprinde doi oameni, artiști într-o situație de risc, de vulnerabilitate și plină de intensitate. Ne vom afla, vom fi, vom exista în același spatiu, ca într-o vitrină, și vom crea o poveste a prezenței și a simțirii, pe care cei ce sunt de cealaltă parte a vitrinei, observatorii, o vor putea cuprinde în momentul performance-ului”, explică cei doi artiști.

Nouă expunere la Celula de Artă

Celula de Artă din bdul. Carol nr. 53 va organiza, pe 9 aprilie, vernisajul „Not Art”, în care artistul Not Bob aduce simboluri caligrafice care transcend arta, pornind de la premisa că o minte liniștită începe cu un spirit puternic ancorat în propria intuiție. Expoziția va putea fi vizitată până pe 29 aprilie.

not bob, celula de artă

În paralel, în salonul permanent de la Palatul Bragadiru, deschis publicului de miercuri până duminică, între orele 16:00 – 18:00, dar și în zilele în care au loc evenimente la Palatul Bragadiru, pot fi văzute lucrările artiștilor Adelina Câmpeanu, Alex Manea, Alexandru Răduță, Călin Mihalache, Daniel Loagăr, Elena Prada, Gabriela Monica Tîrziu, Gizela Popescu, Ioana Cristodorescu, Ioana Norica Popescu, Jamal Louis Kareem, Liana Herea, Marina Bira, Medeea Stănescu, Sebastian Beianu, Silviu Petrescu și Theodor Grigoraș.