Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Galerie din Edinburgh invită publicul să își expună propria artă
edinburgh printmakers

Galerie din Edinburgh invită publicul să își expună propria artă

Galeria de artă Edinburgh Printmakers, hub creativ, invită publicul să își expună propria artă și anunță că oricine poate adăuga lucrări sau poate fi co-curator al expoziției.

Spațiul din cartierul Fountainbridge este primul studio de tipărituri cu acces liber din Marea Britanie, deschis în urmă cu 57 de ani.

Noul său eveniment, intitulat „Then & Now, Whose Gallery is it Anyway?”, este dedicat artiștilor aspiranți care își vor putea expune lucrările sau vor putea fi curatori. Expoziția va avea loc în perioada 19 aprilie – 30 iunie și își propune să ofere „o experiență interactivă în timp real, în persoană”.

Sunt acceptate lucrări artistice în diverse medii – picturi, gravuri, desene, piese textile, sculpturi și performance-uri -, iar artiștii sunt selectați din școli, grupuri comunitare și dintre vizitatori. Regula este că oricine poate adăuga lucrări și, sau poate alege să fie co-curator al expoziției prin aranjarea lucrărilor de artă în spațiu.

Recent, o galerie din Munchen a dezvăluit că unul dintre tehnicienii săi a introdus în mod clandestin propriul tablou într-o expoziție de artă modernă și contemporană. Bărbatul în vârstă de 51 de ani – care spera să fie descoperit ca artist – a fost concediat și nici nu mai are voie să intre în galerie timp de trei ani.

Edinburgh Printmakers a prezentat, de-a lungul timpului, lucrări de Eduardo Paolozzi, Sam Ainsley, John Byrne, Victoria Crowe, Alasdair Gray, Rachel MacLean, John Bellany și Alberta Whittle, printre alții.