Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Galerii din România, la târgul Armory Show din New York
armory show, foto credit vincent tullo

Galerii din România, la târgul Armory Show din New York

Nicodim Gallery, cu sedii în Los Angeles, București și New York, și Galeria Plan B, inițiativă a lui Mihai Pop și Adrian Ghenie cu sedii în Berlin și Cluj-Napoca, se regăsesc între expozanții secțiunii principale a Armory Show 2023, care va avea loc la New York, în perioada 8 – 10 septembrie.

Armory Show a reunit mai mult de 225 de galerii pentru ediția din 2023, cu avanpremieră VIP pe 7 septembrie, la Javits Center.

Printre numele de prim rang participante se numără Victoria Miro, Jessica Silverman, Kavi Gupta, James Cohan, Templon, Roberts Projects, Nara Roesler, Kasmin, Sean Kelly, Almine Rech, Timothy Taylor și Instituto de Visión.

Anul trecut, la târg a participat o singură mega-galerie, David Zwirner, însă anul acesta nu s-a înscris niciuna.

Două secțiuni curatoriale

Pe lângă secțiunea principală a galeriilor, târgul organizează mai multe secțiuni specializate, inclusiv două secțiuni curatoriale: Focus (organizată de Candice Hopkins) și Platform (Eva Respini).

Secțiunea lui Hopkins din acest an va evidenția „voci emergente și consacrate care dezvăluie istorii ascunse și narațiuni puțin cunoscute” în prezentări cu un singur artist sau cu doi artiști. Reunind o gamă largă de artiști, secțiunea pune un accent deosebit pe artiștii indigeni, care rareori au beneficiat de o expunere atât de mare la un târg de artă comercial. Printre cei care vor participa se numără Jeffrey Gibson, Beau Dick, Nicholas Galanin, Sara Flores, Matthew Kirk, G. Peter Jemison, Eric-Paul Riege, Abel Rodríguez și Lawrence Paul Yuxweluptun.

În plus, Armory Show a anunțat și câștigătorul premiului Gramercy International Prize, care oferă un stand gratuit unei galerii din New York care nu a expus vreodată la târg. Câștigătorul din acest an este No Gallery, care va organiza o prezentare personală a artistei Valentina Vaccarella.