Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Gérard Depardieu scoate la licitație o colecție de artă care include lucrări de Rodin și Duchamp
hartung

Gérard Depardieu scoate la licitație o colecție de artă care include lucrări de Rodin și Duchamp

Actorul francez Gérard Depardieu va scoate la licitație o colecție de artă care include lucrări de Rodin, Leroy și Duchamp și care este estimată, per ansamblu, la 5 milioane de euro.

Vor fi scoase la vânzare 250 de lucrări din colecția sa de artă din secolul XX, la Hotelul Drouot din Paris, la sfârșitul lunii septembrie.

Depardieu, care se confruntă cu o serie de acuzații de hărțuire, l-a portretizat pe Rodin într-un film alături de Isabelle Adjani, iar din colecție fac parte cinci lucrări de Calder și o pictură de Hans Hartung.

David Nordmann, comisar la casa Ader, care se ocupă de licitație, a declarat: „Acestea sunt opere de artă care, în casa lui, sunt îngrămădite unele lângă altele. De fapt, îi place să se joace cu această stivuire pentru că niciuna dintre lucrările lui Gérard Depardieu nu este atârnată pe perete. Așa că este un lucru foarte neobișnuit”.

Depardieu, care a realizat peste 250 de filme într-o carieră care se întinde pe șase decenii, este acuzat de violență sexuală și neagă acuzațiile.

Licitatorul a declarat că speră ca oamenii să facă o distincție între acuzații și calitatea colecției. Licitația colecției va avea loc în două părți, pe 26 și 27 septeembrie.

Foto: Hans Hartung (1904-1989), „Composition T1971-E20”, 1971 © Hans Hartung / Adagp, Paris