Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Ghidaj și recital la MNAR – „Balada Meșterului Manole”

Ghidaj și recital la MNAR – „Balada Meșterului Manole”

Evenimentul are loc în seara zilei de 12 martie, la Galeria de Artă Veche Românească a Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR).

Atunci, ghidajul în expoziția „Dincolo de legendă. Neagoe Basarab” va fi urmat de o nouă reprezentație a legendei Meșterului Manole, un recital care pune în cheie contemporană balada, într-o interpretare susținută de Viorica Vatamanu, în regia lui Gavriil Pinte. „Un spectacol sinestezic, care prin intermediului muzicii, poeziei, dar și printr-o serie de efecte sonore, realizate cu instrumente speciale, comunică emoția care însoțește legenda mănăstirii de la Curtea de Argeș și sfârșitul tragic al celor care au construit-o”, arată reprezentanţii MNAR.

Spectacolul, element complementar expoziției „Dincolo de legendă. Neagoe Basarab”

Spectacolul a fost gândit ca un element complementar expoziției „Dincolo de legendă. Neagoe Basarab”, care poate fi vizitată la Galeria de Artă Veche Românească.

Este o expoziție dedicată artei din epoca lui Neagoe Basarab (1512-1521) și care marchează 500 de ani de la moartea sa, propunând o lectură insolită a operei sale culturale.

Scenografia sugerează un spațiu inventat de meșterii lui Neagoe Basarab şi replicat în marile ctitorii voievodale din spațiul românesc. Zona centrală, animată de imagini ale tezaurelor culturale datorate lui Neagoe Basarab, aflate în colecții din întreaga lume, reprezintă totodată și scena pe care se derulează această reprezentație inedită a legendei Meșterului Manole.

Credit foto: MNAR