Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Guvernul australian îşi dezvăluie planurile de a susţine arta indigenă şi de a descuraja falsurile

Guvernul australian îşi dezvăluie planurile de a susţine arta indigenă şi de a descuraja falsurile

Guvernul australian a dezvăluit, la final săptămânii, planurile de a susţine artiştii indigeni şi de a întări măsurile împotriva falsurilor din acest domeniu, arată The Guardian.

Totuşi, notează publicaţia britanică, o asociaţie de artişti indigeni a spus că, pe lângă creşterea bugetului anual de 22 de milioane de dolari cu încă cinci milioane, iniţiativele nu par să îi oprească pe “dealerii de artă lipsiţi de scrupule”.

Joi, ministrul de resort Paul Fletcher a anunţat planul de acţiune naţional pentru artele vizuale indigene, care include o conexiune mai mare la internet, pentru a ajuta creatorii să ajungă mai uşor pe platformele de artă din lumea întreagă, o etichetare digitală, pentru a proteja operele originale şi negocierea cu mai multe ţări în ceea ce priveşte drepturile de autor atunci când e vorba de o re-vindere a lucrării.

Pe de altă parte, Skye O’Meara, directoarea APY Art Centre Collective, un grup de 10 întreprinderi indigene, a subliniat că marea problemă a industriei este existenţa unor dealeri individuali fără etică.