Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  National Gallery of Australia amână o expoziție de artă indigenă și verifică modul în care au fost create lucrările
canberra,,australia, ,june,11,,2017:,national,gallery,of,australia

National Gallery of Australia amână o expoziție de artă indigenă și verifică modul în care au fost create lucrările

National Gallery of Australia a amânat o expoziție cu lucrări ale unor artiști indigeni, în așteptarea unei anchete privind modul în care au fost create piesele respective, relatează Sydney Morning Herald.

Lucrările din expoziție urmează să vină de la APY Art Centre Collective. În luna aprilie, reprezentanții muzeului au spus că analizează acuzațiile apărute în presă potrivit cărora asistenții albi de atelier din cadrul colectivului au modificat operele artiștilor din cadrul acestuia pentru a le face mai ușor de comercializat.

Colectivul a negat aceste afirmații și a declarat că „suntem dispuși să așteptăm ca grupul independent să își prezinte concluziile”.

Expoziția ar fi trebuit să fie vernisată luna aceasta și să dureze până în octombrie. Oficialii guvernamentali din țară au lansat, de asemenea, o anchetă.