Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Hallyu! The Korean Wave”, o incursiune în pop-cultura coreeană, va putea fi vizitată la Victoria and Albert Museum
Kpop, Victoria and Albert Museum, Curatorial

„Hallyu! The Korean Wave”, o incursiune în pop-cultura coreeană, va putea fi vizitată la Victoria and Albert Museum

Expoziţia „Hallyu! The Korean Wave”, o incursiune în pop-cultura coreeană, va putea fi vizitată la Victoria and Albert Museum în perioada 24 septembrie, 2022 – 25 iunie, 2023.

Considerată de către The Guardian ca fiind curajoasă şi relevantă  istoric, expoziţia-eveniment este o călătorie prin lumea K-Pop şi costumele sau posterele sale, producţiile-cult sau cele devenite obsesii din cinematografia coreeană, precum „Parasite” sau „Squid Game”.

Peste 200 de obiecte expuse tematic

Scopul expoziţiei este să arate cum, treptat, cultura pop coreeană a devenit un fenomen în lumea întreagă. De la o națiune traumatizată de război în anii 1950, Coreea de Sud este un reper în ceea ce privește cultura, în prezent. Iar acest lucru este demonstrat cu fotografii, postere, materiale de arhivă sau electronice precum primul MP3 Player comercial. Un simbol al culturii pop este şi o sculptură uriaşă, creată din 33 de televizoare.

Credit foto: Victoria and Albert Museum