Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Începe DIPLOMA – Zece zile de artă contemporană la Combinatul Fondului Plastic

Începe DIPLOMA – Zece zile de artă contemporană la Combinatul Fondului Plastic

Expoziția DIPLOMA, un proiect inițiat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, va avea loc între 8 și 17 octombrie, la Combinatul Fondului Plastic din București, anunţă organizatorii.

Lucrări de arhitectură, pictură sau fotografie, la scenografie, modă sau lucrări de metal, sticlă și ceramică vor fi expuse anul acesta timp de zece zile.

1.500 mp de expoziție în spații atent alese – UNAgaleria, SENAT, The Institute, IOMO Gallery, Art Safe – oferă contextul perfect pentru evenimentul aflat la cea de-a VIII-a ediție.

Intrarea la expoziția DIPLOMA este gratuită, cu prezentarea certificatului verde, respectând toate reglementările în vigoare. Pe 8 octombrie, accesul se face exclusiv pe bază de invitație. DIPLOMA 2021 poate fi explorată și virtual, pe platforma digital.diplomafestival.ro.

Universul DIPLOMA cuprinde, în acest an, 92 de lucrări din 16 specializări diferite – de la arhitectură, pictură sau fotografie, la scenografie, modă sau lucrări de metal, sticlă și ceramică.

Vizitatorii vor descoperi prin intermediul festivalului diversitatea, complexitatea și unicitatea generației noi de artiști români. Lucrările pot fi admirate în cele 5 puncte ale Combinatului Fondului Plastic – UNAgaleria, SENAT, IOMO Gallery, Art Safe și The Institute. Ultimul spațiu a fost inaugurat chiar în această toamnă și își propune să fie un punct de intersecție multidisciplinar, unde publicul să experimenteze arta noilor generații, prin evenimente variate, de la expoziții până la târguri, în concordanță cu normele în vigoare.

Activările partenerilor DIPLOMA în acest an ating subiecte de interes pentru publicul larg, precum reciclarea, sustenabilitatea sau dorința unui viitor mai bun. Temele sunt redate prin diverse forme de artă și reușesc să întregească povestea ediției din acest an.

„În special în ultimul timp, am constatat câtă nevoie avem de o societate optimistă, mai încrezătoare în forțele și în oamenii ei. E momentul să ne apropiem mai mult de artă. Să îi permitem să facă parte din cotidian. Aici intervine DIPLOMA. Expozițiile de anul acesta nu sunt doar sume ale unor lucrări, ci proiecte artistice în sine, totul încununat de spațiul Combinatului Fondului Plastic, a cărui explorare cred că va fi o surpriză pentru 99 din 100 de bucureșteni”, a declarat Andrei Borțun, CEO al The Institute.  

42 de specialiști au făcut parte din boardul creativ al ediției și au jurizat lucrările DIPLOMA, printre care Mirela Bucovicean, Omid Ghannadi, Andrei Jecza sau Eugen Rădescu.

„Inițiativa DIPLOMA este cea mai organizată formă de selecție și de susținere echidistantă a designerilor din mediul universitar, iar susținerea talentelor la început de drum este un act vital pentru piața de modă din România”, a declarat Mirela Bucovicean, membră a boardului creativ și Ambasador DIPLOMA 2021.

Expoziția DIPLOMA poate fi vizitată începând cu data de 9 octombrie și până pe 17 octombrie, de luni până vineri, în intervalul orar 14:00–22:00, iar în weekend, între 10:00 și 22:00.