Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Instalație site-specific a artistei Iawna, la Suprainfinit
iawna, instalatie, suprainfinit

Instalație site-specific a artistei Iawna, la Suprainfinit

O instalație site-specific a artistei Iawna este montată la galeria bucureșteană Suprainfinit până pe 4 august.

„«One Milk Two Sugars», atât în interiorul vitrinei, cât și pe trotuarul din fața acesteia, reprezintă prima instalație site-specific a artistei Iawna, a cărei practică creează o alternativă la imaginile alimentare publicitare, nu dintr-o exterioritate critică, ci mai degrabă dintr-o perspectivă interioară complexă, susținând că e necesar să trăiască pentru o perioadă în interiorul lumii-banner pentru a înțelege noțiunea de  frumusețe în relație cu mâncarea. Vitrina de 5 metri lungime de pe strada Mântuleasa găzduiește timp de o lună o campanie publicitară, abordând diferit modul în care mâncarea ar putea ajunge pe piață”, notează curatoarea Daniela Custrin.

Ca parte din instalație, pe trotuar este simulată o terasă-cafenea care invită oamenii să petreacă timp împreună în așteptarea unui preparat special, cu ajutorul căruia artista își propune să producă o experiență dramatică, digerabilă și estetică, totodată.

iawna, suprainfinit 23

„One Milk Two Sugars” este cea de-a cincisprezecea intervenție în vitrina galeriei Suprainfinit sub titlul „Sequence”.