Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Intrusive Thoughts”, al treilea proiect NEOStudio 8 de la Galateca
intrusive thoughts, expo

„Intrusive Thoughts”, al treilea proiect NEOStudio 8 de la Galateca

Expoziția „Intrusive Thoughts”, al treilea proiect NEOStudio 8 de la Galateca, va fi vernisată pe 5 august și va putea fi vizitată până pe 11 august.

Cosmina-Ionela Sandu, în „Intrusive Thoughts”, urmărește să ilustrez câteva dintre gândurile intruzive care au făcut-o să își chestionez sănătatea mintală. Multe dintre aceste gânduri au apărut ca răspuns la mediul creat de social media și al altor lucruri toxice legate de obiceiurile zilnice.

„Intrusive Thoughts” sunt acele gânduri care pătrund în capul nostru neinvitate și care te fac să îți chestionezi propria moralitate, spune Cosmina-Ionela Sandu. Întreaga lucrare este o narațiune continuă bazată pe cele mai comune gânduri invazive, dar și pe câteva dintre gândurile proprii artistei.

Ajuns la ediția a opta, NEOStudio este un program dedicat susținerii tinerilor artiști, fie ei studenți, masteranzi sau absolvenți. Într-un nou format, mult mai dinamic manifestarea propune să aducă săptămânal, în fața publicului arta tinerei generații.

Artiștii selectați în NEOStudio 8 sunt: Iulia Jugaru cu „Creatures”, 20 iulie – 27 iulie; Bianca Sava cu „The Joy”, 28 iulie – 3 august; Cosmina-Ionela Sandu cu „Intrusive Thoughts”, 5 august – 11 august; Marian Cîmpeanu cu „Old School-New School”, 13 august – 19 august; Andrada-Cristina Gheorghe cu „Playing with Light”, 20 august – 27 august.

Programul aduce în fața publicului arta tinerei generații și a fost creat de galeria Galateca și Asociația Culturală Neo Art România în 2016. Accesul la expoziții este liber.