Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Irina Dragomir expune în premieră la Timișoara
irina dragomir, art safari, curatorial.ro

Irina Dragomir expune în premieră la Timișoara

Artista Irina Dragomir va expune în premieră la Timișoara, între 24 septembrie și 24 octombrie. „Roșu, galben și albastru”, curatoriată de Alexandru Rădvan, va ajunge în orașul ce deține anul acesta titlul de Capitală Europeană a Culturii, după ce a fost prezentată la București (Art Safari, în 2022) și Arad.

Vernisajul va avea loc la Castelul Huniade din Timișoara pe 26 septembrie, de la ora 18:00.

Despre Irina Dragomir

Irina Dragomir și-a prezentat pentru prima dată lucrările la o expoziție de grup dedicată artei „supercontemporane”, la ediția Art Safari din 2019, curatoriată de Mihai Zgondoiu. În 2022, Art Safari a găzduit prima expoziție personală Irina Dragomir, „Roșu, galben și albastru”, curatoriată de artistul Alexandru Rădvan, care i-a fost profesor. Expoziția a prezentat atât lucrări noi, precum și opere din colecții private.

Lucrările Irinei Dragomir se remarcă prin elementele din cultura pop, tendințe, simboluri și convenții contemporane, precum și prin compoziții simetrice și contraste cromatice.

Personajele ei transmit povești despre lucruri pe care le-a trăit, gândit și simțit de-a lungul timpului. Femeile joacă un rol principal în arta ei, reprezentând voci ale feminității în diverse ipostaze. Claritatea și realismul mesajului pe care artista îl transmite vine din naturalețea cu care surprinde emoția feminină, pe care o trăiește la rândul ei.

Cota de piață a artistei a crescut rapid, operele sale fiind în vizorul multor colecționari de artă. Dacă în 2020 lucrarea „Woman with Weapon” a fost vândută pentru aproximativ 600 de euro, în 2022, „Risky Situation” a fost adjudecată la 5.500 de euro.

Imagine din expoziția „Roșu, galben și albastru” de la Art Safari; credit foto: curatorial.ro