Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Is this a Fest? – zilele fotografiei în București
is this a fest

Is this a Fest? – zilele fotografiei în București

Prima ediție Is this a Fest? – zilele fotografiei în București, eveniment organizat de Centrul de Resurse în Fotografie (CdRF) din București, spațiu pentru programe educaționale, dezvoltare profesională, evenimente și produse artistice, va avea loc între 28 august și 3 septembrie.

Eveniment de popularizare a artei fotografie, Is this a Fest? va fi alcătuit din workshop-uri, masterclass-uri, discuții cu artiști, sesiuni de analiză de portofoliu și expoziții de fotografie.

Festival pentru amatori și profesioniști

În spațiul CdRF din strada Popa Tatu 68, unde se află Școala de Fotografie și galeria Is This Art?, vor fi celebrate fotografia și fotografii, iar Is This a Fest?, primul festival sub egida CdRF, își propune să ofere acces la cele mai importante, dar și utile informații din domeniu, prin activități educaționale, dar și artistice. Evenimentul se adresează atât amatorilor și persoanelor pasionate de fotografie, cât și celor care doresc să devină profesioniști în domeniu.

Prin ateliere susținute de fotografi cunoscuți și activi în domeniu, precum Andrei Păcuraru (PAC), Cornel Lazia, Adi Bulboacă și Sorin Florea, participanții se vor putea focusa pe anumite categorii de fotografie, precum portret, compoziție, estetică și servicii de nișă ca fotografia de produs cu telefonul.

Sesiunile de review de portofoliu, susținute de profesioniști în advertising – Mihai Gheorghe (creative partner, Supersomething), Dragoș Ometiță (art director, Wopa Advertising), Laura Marin (producătoare, Avanpost Media) – precum și cele susținute fotografii Cornel Lazia, Adi Bulboacă, Sorin Florea, Ionuț Staicu, Andrei Păcuraru (PAC), aduc cele mai bune sfaturi despre selectarea și ordonarea fotografiilor în portofoliu, precum și povestea pe care o spune fiecare, în timp ce masterclass-urile online expun în fața publicului interesat specialiști precum Ellen K. Willas, fondator și director WILLAS contemporary, și Wiktoria Michalkiewicz, fondator, agent de talente, strateg și consultant artistic Rezo Agency, care împărtășesc din vasta lor experiență în domeniu.

„Telefonul fără fir”, o expoziție de fotografie a absolvenților atelierelor CdRF, care va fi vernisată pe 1 septembrie, la ora 18:00, va putea fi văzută până pe 8 septembrie în spațiul CdRF, în timp ce expoziția semnată de Cornel Lazia, deschisă pe 1 septembrie, la ora 19:00, la galeria Is This Art?, va fi disponibilă până pe 30 septembrie. Accesul la expoziții este gratuit.

Program zilele fotografiei în București

Ateliere –  Introducere în compoziție (28 august, cu Andrei Păcuraru), Fotografie de produs cu telefonul (29 august, cu Sorin Florea), Fotografie Portret (30 august, cu Cornel Lazia) și Estetică în fotografie (31 august, cu Adi Bulboacă). Toate atelierele vor avea loc de la ora 18:00, la sediul CdRF (str. Popa Tatu 68, București) și se vor desfășura pe durata a trei ore.

Masterclass-uri online destinate profesioniștilor din toată Europa: „Piața de artă internațională/ Navigating the international art market” (sâmbătă, 2 septembrie, între orele 10:00 – 14:00 și duminică între 10:00 – 13:00 și 14:00 – 17:00), susținut de dr. Wiktoria Michalkiewicz, fondator/ agent de talente & strategist/ consultant artistic, REZO AGENCY; „High End Gallery Representation” – sâmbătă, 2 septembrie, între orele 10:00 – 14:00 – sesiuni susținute de Ellen K. Willas, fondator și director/ WILLAS contemporary și între orele 15:00 – 18:00 – sesiuni susținute de dr. Wiktoria Michalkiewicz.

Portfolio reviews – 2 septembrie între orele 14:00 – 18:00, cu profesioniști din advertising – Mihai Gheorghe (creative partner, Supersomething), Dragoș Ometiță (art director, Wopa Advertising), Laura Marin (producătoare, Avanpost Media) – și 3 septembrie de la ora 11:00 la ora 16:00, la sediul CdRF, cu fotografii profesioniști din cadrul centrului.

Artist talks – 3 septembrie, între orele 14:00 – 19:00 – Despre arta contemporană și locul fotografiei în contextul actual.

Vernisaje – „Telefonul fără fir”, vineri, 31 august, ora 18:00, o expoziție susținută de un colectiv de fotografi format din Gabriela Panțu, Magda Fulger, Emilian Avrămescu, Marius Surleac, Ramona Copil, Silvia Dincă, Sorin Marius, Marius Cinteză, Dan Stănilă, Gabriela Pătrășcan, Raluca Lupașcu, Elena Răceală și Adrian Mitu; Expoziția semnată de Cornel Lazia, 1 septembrie, ora 19:00.

Mai multe detalii despre Is This a Fest?, program și acces, pe cdrf.ro.

Is This a Fest? este un proiect al Centrului de Resurse din Fotografie, finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.