Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  O nouă galerie în București și o școala de fotografie
professional,photography,equipment.,professional,photographer,work,kit.,photo,lenses.

O nouă galerie în București și o școala de fotografie

Centrul de Resurse în Fotografie (CdRF) anunță că, odată cu deschiderea spațiului său fizic, va lansa unui curs complet de fotografie – Școala de Fotografie. Lectori sunt șapte fotografi activi și recunoscuți în branșă: Cornel Lazia, Adi Bulboacă, Cristina Irian, Ioana Moldovan, Sorin Florea, Ionuț Staicu și Andrei Păcuraru.

Cursul, acreditat ANC, va începe pe 1 iunie și durează până pe 30 august. Acesta oferă participanților oportunitatea dobândirii unei pregătiri în fotografia profesională, studiind fotoreportaj, fotografie de produs, portret în studio, fotografie fashion, procesare digitală și bazele managementului unui business bazat pe fotografie.

De-a lungul a 180 de ore de cursuri (echivalentul unui curs de un semestru), participanții vor beneficia de lecții practice, dar și de teorie. Mai multe detalii pe cdrf.ro.

„Sunt foarte mândră că am reușit să punem cap la cap un program de fotografie complet, la standarde internaționale și cu adevărat util pentru oricine vrea să intre în acest domeniu. Am fost foarte atenți atât la conținut cât și la forma în care acesta este predat. De aceea, toți fotografii lectori au participat la un program de pedagogie personalizat, toți au fost implicați în dezvoltarea curriculei și predarea va fi una interactivă, centrată pe cursant și axată pe multă practică. La finalul programului, cursanții vor putea intra în examen pentru a obține certificatul de specializare în fotografie recunoscut ANC; de asemenea, pot spune liniștită că la finalul programului cursanții vor avea nu numai bazele teoretice în fotografie dar și un portofoliu, un stil personal artistic mai bine conturat și networking-ul necesar industriei.”, spune Andreea Leu, managing partner și co-fondator CdRF.

Is this art? și o nouă rezidență artistică

Centrul de Resurse în Fotografie (str. Popa Tatu 68, București) își va deschide porțile pentru public pe 15 iunie, cu inaugurarea galeriei „Is this art?”.

Cu această ocazie, va avea loc vernisajul rezidenței artistice „Sexualizarea femeii și a feminității în cadrul unei minorități din România”, cu lucrări semnate de Ilina Schileru și Virginia Lupu.

Spațiul CdRF va găzdui cursuri și evenimente, masterclass-uri, întâlniri ale comunității, expoziții, o bibliotecă cu peste 100 de titluri, un spațiu de lucru pentru postprocesare și un studio pentru experimente și învățare, precum și o cafenea.