Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lansare de carte – Bogdan Răileanu

Lansare de carte – Bogdan Răileanu

citestema.ro remarcǎ lansarea unui nou roman, mai exact microroman, “Să nu lași moartea să te găsească”, semnat Bogdan Răileanu la Editura Polirom, ȋn colecţia „Ego. Proză”, 2020

“Aceasta este povestea lui Arhip, ciobanul care e posibil să fi adus la viață balada Miorița. El pornește în transhumanță alături de alți trei ciobani din Munții Vrancei spre câmpie. Pe drum, cel mai tânăr dintre ei este ucis în condiții neclare. Datoria lui Arhip este acum să-l ducă pe tânărul mort înapoi în satul de munte, iar această călătorie se transformă într-o confruntare cu moartea care îl face pe cioban să-și împlinească destinul – să dea lumii o baladă și un mit fondator.”

Bogdan Răileanu începe să devină un nume important în literatura română contemporană. Vă veți convinge de acest lucru plonjând cu încredere în volumul de povestiri “Tot spațiul dintre gândurile mele” (Polirom, 2017) şi romanele “Dinții ascuțiți ai binelui” (2018) şi “Teoria apropierii” (2019).

 

Citiţi integral: https://citestema.ro/sa-nu-lasi-moartea-sa-te-gaseasca-de-bogdan-raileanu-fragment/

Credit foto: dassasha