Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Leonardo da Vinci, transpus în film de regizorul aclamatului „All of Us Strangers”
ilustratie da vinci

Leonardo da Vinci, transpus în film de regizorul aclamatului „All of Us Strangers”

Renascentistul italian Leonardo da Vinci va fi subiectul unui film scris și regizat de Andrew Haigh, realizatorul aclamatului „All of Us Strangers”.

Filmul va fi realizat de Universal și va fi bazat pe biografia lui Leonardo scrisă de Walter Isaacson, iar momentan este neclar dacă va aborda doar un aspect al vieții artistului sau întreaga poveste.

Cartea lui Isaacson, lansată în 2017, are mai mult de 600 de pagini și urmărește întreaga carieră a lui Leonardo, inclusiv realizarea portretului „Mona Lisa” și experimentele lui științifice. Printre altele, biografia a vorbit despre sexualitatea lui Leonardo, prezentându-l ca o persoană homosexuală. Chestiunea a continuat să facă obiectul unor dezbateri academice în rândul istoricilor de artă, deși majoritatea sunt de acord în acest moment că Leonardo era homosexual. În baza celei mai recente producții a lui Haigh, filmul ar putea pune accentul pe acest aspect al vieții artistului.

Studiourile importante de la Hollywood au încercat să facă o adaptare a biografiei lui Walter Isaacson încă de pe vremea când aceasta a fost lansată, potrivit Variety. Paramount ar fi plănuit la un moment dat propriul film cu actorul Leonardo DiCaprio, dar Universal a preluat proiectul anul trecut.

Leonardo da Vinci este permanent în atenție, atât datorită geniului său, cât și misterului care însoțește anumite creații ale lui. În acest context, toamna aceasta va fi lansat un documentar în două părți semnat de apreciatul documentarist Ken Burns, care a abordat subiecte importante din istoria americană, precum Războiul din Vietnam și Războiul Civil.