Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  „Let’s run back to a zero point. Look inside” – Marina Aristotel expune la Galeria Verticală
marina aristotel, expozitie

„Let’s run back to a zero point. Look inside” – Marina Aristotel expune la Galeria Verticală

Marina Aristotel expune sub titlul „Let’s run back to a zero point. Look inside”, la Galeria Verticală din cadrul Random Space din București, în perioada 22 octombrie – 5 noiembrie 2022.

Cu această expoziție, artista revine la materialul care a consacrat-o din punct de vedere vizual – rășina -, după o perioadă de experimente tehnice, care au mers de la pictură la căutarea permanentă de a ieși din „rama tabloului” prin volumetrie explozivă, tăietură, asamblaj și colaj.

În noua serie, artista vrea să transforme materia, care devine vaporoasă, fluidă, transparentă, ca o membrană abia sesizabilă, remarcă Irina Ungureanu, curator.

Cine este Marina Aristotel

Marina Aristotel s-a născut în 1985 la București, unde trăiește și lucrează. ​A studiat pictura la Universitatea Națională de Arte din București, unde a obținut licența în 2015 și masteratul în 2017.

A ales rășina ca material predilect de lucru, ceea ce a devenit, de altfel, marca ei vizuală predominantă, deși, dacă ar fi să se autocaracterizeze, artista ar spune că experimentarea continuă cu materialele, cu transparențele și fluiditatea lor, folosind uneori tehnica asamblajului și stratificarea tridimensională, este ceea ce o definește cel mai bine.

A participat în expoziții de grup, între care la galeria Estopia, Diploma și UNA Galeria. Galeria Estopia a prezentat două expoziții solo ale Marinei Aristotel, în 2019, la București și la Lugano, în 2020.