Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lia Perjovschi și Dan Perjovschi, artist talk la Muzeul de Artă Brașov
dan, lia perjovschi

Lia Perjovschi și Dan Perjovschi, artist talk la Muzeul de Artă Brașov

Artiștii Lia Perjovschi și Dan Perjovschi, care expun în această perioadă la Muzeul de Artă Brașov, vor susține un eveniment de tip „artist talk” în ziua de 13 aprilie, de la ora 17:00.

Dialogul va fi moderat de Bianca-Maria Bălșan, managerul Muzeului de Artă Brașov.

Cu ocazia acestui eveniment, Lia și Dan Perjovschi deschid dialogul cu comunitatea locală de artiști și iubitori ai artei. Pornind de la creațiile pe care le prezintă până la final de aprilie 2024 în expoziția „Urgențe”, cei doi artiști și parteneri vor împărtăși detalii despre munca lor artistică, tehnici și procese, teme, influențe și inspirații de pe parcursul celor 35 de ani de cercetare și creație.

Subiectele abordate în expoziția „Urgențe” fac referire la evenimente care marchează societatea globală. Astfel, instalațiile Liei și ale lui Dan Perjovschi confirmă ancorarea artiștilor în contemporaneitate. Pe substratul unei formări în perioada comunistă și prin statutul de martori ai eliberării democratice, artiștii au recuperat, prin studiu, cercetare și explorare, 50 de ani de istorie a artei contemporane la care accesul le-a fost îngrădit. Contextul socio-politic actual fac necesare astfel de dezbateri, iar dialogul își propune să aducă în prim-plan istorii personale și generale, precum și soluții la nivel micro și macro.

Lia Perjovschi, este fondatoarea și coordonatoarea CAA CAA (Contemporary Art Archive and Centre for Art Analysis) și KM (Knowledge Museum), un proiect de cercetare interdisciplinară. A participat în mai mult de 700 de expoziții, conferințe și ateliere în întreaga lume. Practica sa artistică reflectă o călătorie de la corpul său fizic la corpul universal al cunoașterii, fiind caracterizată de o largă diversitate a mediilor de exprimare.

Dan Perjovschi, cu o carieră artistică de mai mult de 30 de ani, a dezvoltat propriul său limbaj vizual distinctiv, redus, care condensează subiecte intricate fără a elimina complexitatea realității. Ca artist și jurnalist, practica lui artistică s-a dezvoltat ca o formă de „jurnalism vizual”. De la colaborarea cu Revista 22 încă din anii ’90 până la lucrarea „Ziarul Orizontal”, un perete public de 30 de metri din Sibiu pe care îl dezvoltă cu nou conținut artistic de mai bine de 10 ani, artistul își exprimă viziunea asupra societății contemporane prin desen.

Participarea la eveniment nu necesită înscriere și se face în baza unei taxe de 10 lei. Expoziția „Urgențe” poate fi vizitată la Muzeul de Artă Brașov până în 30 aprilie, de miercuri până duminică, între 10:00 și 18:00.