Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Lili Reynaud-Dewar a primit premiul Marcel Duchamp 2021

Lili Reynaud-Dewar a primit premiul Marcel Duchamp 2021

Artista Lili Reynaud-Dewar, care creează instalaţii şi performance-uri provocatoare, este câştigătoarea Premiului Marcel Duchamp, ediţia 2021, cel mai prestigios trofeu din domeniul artelor din Franţa, în valoare de 41.000 de dolari, anunţă artforum.com.

Arta ei include sculptura, arta video, performance-ul şi filmul şi colaborarea cu alţi artişti. Născută în La Rochelle, ea investighează teme feministe şi sociale, prin munca sa.

Reynaud-Dewar a studiat baletul şi Dreptul şi a intrat în centrul atenţiei când a dansat nud în spaţii care i-au găzduit lucrările. Din 2010, predă la Haute École d’Art et de Design din Geneva.

A participat la mai multe bienale, inclusiv cele de la Berlin, Veneţia, Gwangju, iar operele sale au fost prezentate la New Museum din New York, Kunsthalle din Basel, Hamburger Kunstverein, Kunsthaus Bregenz din Austria şi Monash University Museum of Art din Melbourne.