Curatorial este un proiect editorial non-profit, o revistă ce reunește informații, știri si noutăți despre evenimente, lucrări sau realizări in domeniul artei, precum și despre întâmplări, curente și tendințe ale culturii urbane.

Urmăreşte-ne pe
Contact
Home  /  Artǎ   /  Louis Vuitton, nouă colaborare cu artista japoneză Yayoi Kusama
louis vuitton mh

Louis Vuitton, nouă colaborare cu artista japoneză Yayoi Kusama

Louis Vuitton a colaborat din nou pentru o linie de accesorii cu artista Yayoi Kusama, celebră pentru bulinele prezente în operele ei și pentru materialele reflectorizante pe care le folosește.

Compania de lux a anunțat că lucrează cu artista japoneză pentru o colecție ce va fi lansată în 2023.

Este a doua oară când Louis Vuitton lucrează cu ea. „În semn de sărbătorire a relației Casei cu artista și pentru a marca 10 ani de la prima colaborare, câteva bunuri din piele au debutat în timpul prezentării «Cruise 2023» a lui Nicolas Ghesquiere, director artistic al colecțiilor pentru femei”, se arată într-un comunicat.

În 2012, când brandul era condus de designerul Marc Jacobs, celebrele buline ale lui Yayoi Kusama au apărut pe eșarfe, rochii, pantofi și au acoperit monogramele Louis Vuitton pe genți, fiind nu tocmai perfecte și .

Noua colecție, care a fost prezentată la Salk Institute din San Diego la începutul săptămânii, are un efect diferit – buline galbene, albe, albastre, verzi și roșii par pictate de copii pe genți. Întreaga colecție va fi lansată în luna ianuarie 2023.

Credit foto: LVMH